VOL-AU-VENT
Fyll en spröd smördegsbotten med druvor, ananas och en härlig ostsås. En klassisk entrérätt som gärna kan serveras med ett glas vin till.
4 portioner
200 g Grevéost
1½ dl hackade valnötskärnor
1 burk ananas (400 g)
100 - 150 g blå vindruvor
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g Blå Castello
salt, peppar
1 färdigköpt vol-au-vent (smördegsbotten)
Garnering:
blå vindruvor, persilja
Riv osten grovt och skär ananasen i bitar. Halvera och kärna ur druvorna. Smält matfettet i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med vin, grädde och mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Blanda ned riven ost och valnötter och smula ned Castelloosten. Värm på svag värme tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.
Värm smördegsbottnen i mitten av ugnen i 175° ca 5 minuter. Lägg druvor och ananasbitar på bottnen och häll den varma ostsåsen över. Lägg på locket, garnera med halverade druvor och persiljekvistar och servera rätten.
Tips:
Vinet kan bytas ut mot äppelcider eller mjölk.
Fyll en spröd smördegsbotten med druvor, ananas och en härlig ostsås. En klassisk entrérätt som gärna kan serveras med ett glas vin till.
4 portioner
200 g Grevéost
1½ dl hackade valnötskärnor
1 burk ananas (400 g)
100 - 150 g blå vindruvor
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g Blå Castello
salt, peppar
1 färdigköpt vol-au-vent (smördegsbotten)
Garnering:
blå vindruvor, persilja
Riv osten grovt och skär ananasen i bitar. Halvera och kärna ur druvorna. Smält matfettet i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med vin, grädde och mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Blanda ned riven ost och valnötter och smula ned Castelloosten. Värm på svag värme tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.
Värm smördegsbottnen i mitten av ugnen i 175° ca 5 minuter. Lägg druvor och ananasbitar på bottnen och häll den varma ostsåsen över. Lägg på locket, garnera med halverade druvor och persiljekvistar och servera rätten.
Tips:
Vinet kan bytas ut mot äppelcider eller mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar