torsdag 9 maj 2013

Vol-au-vent

VOL-AU-VENT

Fyll en spröd smördegsbotten med druvor, ananas och en härlig ostsås. En klassisk entrérätt som gärna kan serveras med ett glas vin till.

4 portioner

200 g Grevéost
1½ dl hackade valnötskärnor
1 burk ananas (400 g)
100 - 150 g blå vindruvor
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g Blå Castello
salt, peppar
1 färdigköpt vol-au-vent (smördegsbotten)

Garnering:
blå vindruvor, persilja


Riv osten grovt och skär ananasen i bitar. Halvera och kärna ur druvorna. Smält matfettet i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med vin, grädde och mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Blanda ned riven ost och valnötter och smula ned Castelloosten. Värm på svag värme tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar.

Värm smördegsbottnen i mitten av ugnen i 175° ca 5 minuter. Lägg druvor och ananasbitar på bottnen och häll den varma ostsåsen över. Lägg på locket, garnera med halverade druvor och persiljekvistar och servera rätten.

Tips:
Vinet kan bytas ut mot äppelcider eller mjölk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar