torsdag 9 maj 2013

Kryddpanerade fiskfiléer

KRYDDPANERADE FISKFILÉER

Nystekta, välkryddade fiskfiléer smakar alltid lika bra. Garnera med citron och servera t ex ris till, det blir en god och snabblagad middag.

4 portioner

4 fiskfiléer (400 - 600 g), t ex torsk,
abborre eller rödspätta
1 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm svartpeppar
1/4 - ½ tsk cayennepeppar
1/4 tsk vitlökssalt
2 msk olja

Garnering:
citronskivor


Skölj fisken och torka den torr med hushållspapper. Blanda vetemjöl, paprika, salt, vit- och svartpeppar, cayenne och vitlökssalt på en tallrik. Vänd fisken i mjölblandningen och skaka av överflödigt mjöl.

Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i fisken, 2 filéer i taget om inte alla 4 får plats, minska värmen och stek tunna filéer ca 2 minuter på varje sida och tjockare 3 - 4 minuter. Fisken är färdig när ytan är gyllenbrun och köttet är vitt.

Lägg upp fisken på ett fat och håll den varm under folie. Stek resten av fisken. Garnera med citronskivor och servera.

Serveringstips:
Servera gärna den nystekta fisken med kokt potatis eller ris,
tomatklyftor och remouladsås eller gräddfil blandad med
dill, gräslök och persilja efter smak.

Tips:
Om du ska tillaga många fiskfiléer kan det vara tidsbesparande
att steka fisken i ugnen. Dessutom blir alla filéerna färdiga
samtidigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar