TOMATLÅDA MED ÄDELOST
Ädelostens fina arom tillsammans med basilikans och vitlökens härliga dofter är som gjorda för att blandas med tomat. Delikat!
4 portioner
2 - 3 sticklökar
5 - 6 färska basilikablad
eller 3/4 tsk torkad basilika
4 - 5 tomater
½ tsk örtsalt
50 g ädelost
1 1/4 dl crème fraîche
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
Hacka lökstjälkarna och basilikabladen. Skiva tomaterna och löken. Varva tomat- och lökskivorna i en ugnssäker form. Strö på de hackade lökstjälkarna. Strö över basilika och örtsalt.
Mosa ädelosten med en gaffel. Blanda samman ost, crème fraîche och pressad vitlök. Smaksätt med svartpeppar. Häll blandningen över ingredienserna i formen.
Gratinera rätten i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter.
Servera tomatlådan.
Serveringstips:
Kokt dillpotatis och pain riche.
Ädelostens fina arom tillsammans med basilikans och vitlökens härliga dofter är som gjorda för att blandas med tomat. Delikat!
4 portioner
2 - 3 sticklökar
5 - 6 färska basilikablad
eller 3/4 tsk torkad basilika
4 - 5 tomater
½ tsk örtsalt
50 g ädelost
1 1/4 dl crème fraîche
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
Hacka lökstjälkarna och basilikabladen. Skiva tomaterna och löken. Varva tomat- och lökskivorna i en ugnssäker form. Strö på de hackade lökstjälkarna. Strö över basilika och örtsalt.
Mosa ädelosten med en gaffel. Blanda samman ost, crème fraîche och pressad vitlök. Smaksätt med svartpeppar. Häll blandningen över ingredienserna i formen.
Gratinera rätten i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter.
Servera tomatlådan.
Serveringstips:
Kokt dillpotatis och pain riche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar