torsdag 9 maj 2013

Laxquiche

LAXQUICHE

Lyxiga portionsquicher fyllda med räkor och lax. De kan serveras till såväl förrätt som vickningsrätt.

8 quicher

Pajskal:
4 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
3 - 4 msk kallt vatten

Fyllning:
5 ägg
4 dl visp- eller kaffegrädde
½ - 1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
125 - 150 g rökt lax
500 g oskalade räkor
eller 200 g skalade
3 dl riven ost
4 msk hackad dill


Pajskal: Hacka samman mjöl och matfett, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt ca 1 timme. Dela degen i 8 delar och kavla ut varje del till en rund kaka. Klä små pajformar, 12 - 13 cm i diameter, med degen. Nagga pajskalen i bottnen med en gaffel och förgrädda skalen i mitten av ugnen i 175 - 200° 7 - 10 minuter.

Fyllning: Blanda samman ägg, grädde, salt och peppar. Skär laxen i strimlor och skala räkorna. Fördela detta i formarna. Strö över ost och dill och häll äggstanningen över. Grädda quicherna i mitten av ugnen i 175 - 200° 25 - 30 minuter eller tills fyllningen stannat.

Servera quicherna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar