ÖRTKRYDDAD GRILLAD KYCKLING
Kycklingen blir knaprig och saftig när den penslas med grillsås under grillningen. Det doftar härligt av tomat och kryddor.
4 portioner
1 kyckling i bitar, ca 1 kg
salt, svartpeppar
Grillsås:
2 msk olja eller smält smör
1½ dl tomatketchup eller chilisås
2 msk vitt vin eller citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk färsk hackad basilika
eller 2 tsk torkad
eller 3 msk hackad persilja
Skölj och torka kycklingen väl. Salta och peppra. Lossa skinnet på kycklingbitarna något, så att grillsåsen kan tränga in i köttet.
Rör ihop olja, tomatketchup eller chilisås, vin eller citronsaft, vitlök och basilika eller persilja. Pensla bitarna med grillsåsen och lägg dem med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form. Grilla kycklingen 12 - 15 minuter. Pensla bitarna med såsen då och då. Vänd kycklingen och pensla med såsen. Grilla 12 - 15 minuter även på andra sidan, eller tills köttet är genomstekt.
Serveringstips:
Bjud sprödvärmt bröd och grönsallad till kycklingen.
Kycklingen blir knaprig och saftig när den penslas med grillsås under grillningen. Det doftar härligt av tomat och kryddor.
4 portioner
1 kyckling i bitar, ca 1 kg
salt, svartpeppar
Grillsås:
2 msk olja eller smält smör
1½ dl tomatketchup eller chilisås
2 msk vitt vin eller citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk färsk hackad basilika
eller 2 tsk torkad
eller 3 msk hackad persilja
Skölj och torka kycklingen väl. Salta och peppra. Lossa skinnet på kycklingbitarna något, så att grillsåsen kan tränga in i köttet.
Rör ihop olja, tomatketchup eller chilisås, vin eller citronsaft, vitlök och basilika eller persilja. Pensla bitarna med grillsåsen och lägg dem med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form. Grilla kycklingen 12 - 15 minuter. Pensla bitarna med såsen då och då. Vänd kycklingen och pensla med såsen. Grilla 12 - 15 minuter även på andra sidan, eller tills köttet är genomstekt.
Serveringstips:
Bjud sprödvärmt bröd och grönsallad till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar