VITLÖKSGRATINERAD OSTLÅDA
En mättande låda med fin ostsmak. Vitlöken ger extra sting åt lådan, men det går även att laga rätten utan att använda vitlök för den som så önskar.
4 portioner
5 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
3 dl riven ost
1 krm paprikapulver
4 ägg
1 msk smör eller margarin
1 burk skivade champinjoner (185 g)
salt, peppar
3 tomater
2 msk smör eller margarin
2 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Koka upp mjölken i en kastrull. Blanda ned buljongtärning, ost och paprikapulver och låt det svalna något. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ned den avsvalnade mjölkblandningen i äggen. Häll äggstanningen i en smord, ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 20 minuter.
Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs svampen tills den fått färg. Krydda med salt och peppar.
Skär tomaterna i skivor. Blanda 2 msk matfett, persilja och vitlök och smaka av med salt och peppar. Ta ut äggstanningen och lägg tomatskivorna i två rader i mitten. Lägg på svampen och klicka över vitlökssmöret. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
Serveringstips:
En härlig grönsallad och ett gott bröd.
En mättande låda med fin ostsmak. Vitlöken ger extra sting åt lådan, men det går även att laga rätten utan att använda vitlök för den som så önskar.
4 portioner
5 dl mjölk
1 hönsbuljongtärning
3 dl riven ost
1 krm paprikapulver
4 ägg
1 msk smör eller margarin
1 burk skivade champinjoner (185 g)
salt, peppar
3 tomater
2 msk smör eller margarin
2 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Koka upp mjölken i en kastrull. Blanda ned buljongtärning, ost och paprikapulver och låt det svalna något. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ned den avsvalnade mjölkblandningen i äggen. Häll äggstanningen i en smord, ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 20 minuter.
Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs svampen tills den fått färg. Krydda med salt och peppar.
Skär tomaterna i skivor. Blanda 2 msk matfett, persilja och vitlök och smaka av med salt och peppar. Ta ut äggstanningen och lägg tomatskivorna i två rader i mitten. Lägg på svampen och klicka över vitlökssmöret. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
Serveringstips:
En härlig grönsallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar