lördag 11 maj 2013

Krabbsallad med dill

KRABBSALLAD MED DILL

En härlig, lättgjord krabbsallad att bjuda dina gäster på. Ännu matigare gör du den genom att blanda ned hårdkokta äggklyftor.

4 portioner

2 pkt djupfrysta crabsticks
eller 2 burkar krabba
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
½ huvud isbergssallad eller friséesallad
en bit purjolök
½ knippa dill
1 burk sparris i bitar (225 g)

Dressing:
2 - 3 msk finhackad purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
eller ½ tsk vitlökssalt
2 msk vitvinsvinäger
½ tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
½ krm svartpeppar
1½ dl matolja
2 msk vatten


Tina och skär krabbpinnarna i mindre bitar. Skölj och rensa paprikorna och skär dem i strimlor. Skölj sallad och purjolök. Skär salladen i ganska stora bitar och purjolöken i strimlor. Hacka dillen, men spara några kvistar till garnering.

Varva krabbpinnar, sparris, paprika, sallad, purjolök och dill i en salladsskål och garnera med några dillkvistar.

Dressing: Blanda purjolök, vitlök, vinäger, salladskrydda, salt och peppar. Tillsätt olja och vatten och skaka om. Servera krabbsalladen och bjud dressingen till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar