lördag 11 maj 2013

Varma ost- och skinksmörgåsar

VARMA OST- OCH SKINKSMÖRGÅSAR

Varma smörgåsar smakar fint till en kopp te eller ett glas juice. Dessa är fyllda med ost, skinka och senapssmör.

8 smörgåsar

8 hamburgerbröd

Senapssmör:
100 g smör eller margarin
2 tsk senap
2 tsk riven pepparrot
1 dl finhackad lök
ev 1 msk vallmofrön

8 skivor skinka
8 skivor ost, gärna stark om man tycker om det


Dela hamburgerbröden.

Rör ihop matfett, senap, pepparrot, lök och ev vallmofrön. Rör blandningen smidig. Bred senapssmöret på brödhalvorna. På 8 av halvorna lägger du 1 skiva skinka och 1 skiva ost. Lägg de andra halvorna ovanpå.

Vira in smörgåsarna i folie och lägg dem på en plåt. Grädda i 200° ca 20 minuter eller tills osten är smält och smörgåsarna blivit genomvarma.

Serveringstips:
En sallad med strimlad isbergssallad, strimlad
röd paprika och halverade blå druvor.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar