fredag 31 maj 2013

Spansk kyckling

SPANSK KYCKLING

Den här kycklingrätten är mycket god och trevlig att servera med de läckra, färgglada grönsakerna omkring på spanskt vis.

4 portioner

1 stor kyckling, ca 1 1/4 kg
salt, peppar
50 g smör eller margarin
2 tsk dragon
5 dl hönsbuljong
1 röd och 1 grön paprika
12 små lökar
2 msk olja eller olivolja
1 tsk maizena
vatten

Garnering:
1 msk hackad persilja


Tina djupfryst kyckling och ta ut ev inkråm. Skölj kycklingen. Bind ihop låren och krydda den invändigt med salt och peppar. Smörj in kycklingen väl med matfett och dragon. Lägg den i en ugnssäker gryta. Häll 2½ dl av buljongen i grytan och lägg på ett lock.

Låt kycklingen steka på galler i nedre delen av ugnen vid 175° tills den är genomstekt, 1 - 1 1/4 timme.

Skölj, kärna ur och skär paprikorna i ringar. Skala lökarna. Koka dem i lättsaltat vatten 3 - 4 minuter så att de mjuknar litet. Fräs paprika och lök väl i litet olja tills löken är helt genomstekt. Skär upp och lägg upp kycklingen med de frästa grönsakerna på ett serveringsfat.

Koka ihop skyn ovanpå spisen utan lock tills 1 - 1 1/4 dl återstår. Rör ut maizena i resten av den kalla buljongen. Koka upp under omrörning och koka ca 1 minut. Smaksätt med kryddorna och häll litet över kycklingen. Garnera med persilja.


Tid för tillagning: Ca 1½ timme, varav
ca 1 timme i ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar