DAGENS RECEPT 13-05-31
MARINERADE KÖTTFÄRSBIFFAR
Köttfärsbiffar blir man väl aldrig trött på? För att sätta litet extra piff på dem och göra dem festligare, kan man marinera dem före stekningen. Smörfräst gurka är gott till.
4 portioner
500 g nötfärs
smör eller margarin
1 bit färsk gurka, ca 300 g
Marinad:
3 msk matolja
1 msk HP-sås
2 msk äkta soya
1 msk torkad basilika
1 krm vitpeppar
1 finhackad schalottenlök
Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.
Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Spara litet marinad att hälla över biffarna vid servering. Stek dem i litet matfett i en stekpanna - de behöver inte bli helt genomstekta. (Det här var också några år sedan, och sedan dess har det kommit en massa råd och rön, så gör det ni känner är bäst!) Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
Skölj, torka och skiva gurkan. Fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera med t ex ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter
+ marineringstid.
MARINERADE KÖTTFÄRSBIFFAR
Köttfärsbiffar blir man väl aldrig trött på? För att sätta litet extra piff på dem och göra dem festligare, kan man marinera dem före stekningen. Smörfräst gurka är gott till.
4 portioner
500 g nötfärs
smör eller margarin
1 bit färsk gurka, ca 300 g
Marinad:
3 msk matolja
1 msk HP-sås
2 msk äkta soya
1 msk torkad basilika
1 krm vitpeppar
1 finhackad schalottenlök
Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar. Lägg dem på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.
Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Spara litet marinad att hälla över biffarna vid servering. Stek dem i litet matfett i en stekpanna - de behöver inte bli helt genomstekta. (Det här var också några år sedan, och sedan dess har det kommit en massa råd och rön, så gör det ni känner är bäst!) Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
Skölj, torka och skiva gurkan. Fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera med t ex ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter
+ marineringstid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar