onsdag 29 maj 2013

Räkor Pil-Pil

RÄKOR PIL-PIL

Vad sägs om att kunna svänga ihop en läcker supérätt på en kvart? Stora, fasta räkor som du hastigt steker i curry och serverar rykande heta med vitt bröd att doppa i såsen? En rätt för alla vitlöksälskare och vänner av heta kryddblandningar.

4 portioner

600 - 800 g oskalade räkor
2 msk smör, margarin eller olivolja
½ - 1 msk stark curry
2 - 3 vitlöksklyftor
½ citron


Skala räkorna och lägg dem efterhand i en skål. Värm matfett i en stekpanna, tillsätt curry och pressa i vitlök. Låt allt fräsa en stund under omrörning. Lägg i räkorna, droppa över litet citronsaft och hetta upp rätten. Skaka pannan så att räkorna blir heta och väl indränkta i såsen. De får bara steka en kort stund, annars blir de sega.

Servera rätten rykande het direkt ur stekpannan eller på rostade brödskivor. En endivesallad passar också bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar