onsdag 29 maj 2013

Fin skinkrulle

FIN SKINKRULLE

Det här är en verkligt behändig och god liten rätt, som kan stå färdig i frysen och bara behöver gräddas strax innan den ska ätas. Rullen är gjord av djupfryst smördeg, som ju kan användas till många goda saker. Här är den utkavlad och fylld med en saftig röra av skinka, purjolök och ost. Satsen ger 1 rulle, som räcker till ungefär 6 personer. Om man vill kan rullen frysas i en aluminiumform, som den också gräddas i och sedan kan tas in direkt på bordet.

Ca 6 personer

1 platta djupfryst smördeg

Fyllning:
1 liten purjolök
75 g rökt skinka
3/4 dl riven ost
½ krm italiensk salladskrydda
några droppar vatten

Pensling:
ägg
vallmofrön


Ta fram smördegen och låt den vila ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Purjon strimlas och fräses i stekpanna. Strimla skinkan och låt den fräsa med en stund. Smaka av med salladskrydda och ost. Tillsätt en aning vatten, så att det blir en fast men ändå saftig röra.

Kavla ut smördegen till en kaka, ca 20 x 22 cm. Bred ut fyllningen över degen, rulla ihop och lägg rullen i en lätt smord form eller på plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda i 200 - 225° 25 - 30 minuter eller tills rullen har fin färg.

Servera med en frasig sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar