BAKAD POTATIS FYLLD MED BÖNCHILI
I mikron bakar du två potatisar på åtta röda minuter - i vanlig ugn tar det förstås längre tid. Fyll dem med kidneybönor och tomat som fått hetta av chilipeppar och cayenne. Toppa med riven ost och svalka med yoghurt.
4 portioner
4 stora potatisar eller bakpotatisar
1 grön chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
1 burk kidneybönor, ca 400 g (röda bönor)
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ dl riven ost
yoghurt till servering
Börja med att tvätta eller borsta potatisarna. Skär ett kryss i skalet och lägg dem i en liten form eller panna. Baka i 225° ca 50 minuter.
Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka löken. Fräs chili och lök glansiga i oljan på medelvärme i en kastrull. Häll på bönor utan spad och krossade tomater. Koka ca 15 minuter tills röran tjocknat och vätskan reducerats. Salta och krydda.
Skär ett lock av potatisen och ställ den på ett fat. Fyll med bönchili, riv ost över och klicka på yoghurt. Servera med sallad och bröd.
Om du bakar potatisen i mikron skär du först ett kryss i dem. Lägg dem med litet mellanrum på ett fat eller en form lämplig för mikrovågsugn. Tillaga på full effekt (max 800W) ca 6 - 8 minuter för 2 st och 12 - 15 minuter för 4 st. Låt stå 3 - 5 minuter för att värmeutjämna.
I mikron bakar du två potatisar på åtta röda minuter - i vanlig ugn tar det förstås längre tid. Fyll dem med kidneybönor och tomat som fått hetta av chilipeppar och cayenne. Toppa med riven ost och svalka med yoghurt.
4 portioner
4 stora potatisar eller bakpotatisar
1 grön chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
1 burk kidneybönor, ca 400 g (röda bönor)
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
½ dl riven ost
yoghurt till servering
Börja med att tvätta eller borsta potatisarna. Skär ett kryss i skalet och lägg dem i en liten form eller panna. Baka i 225° ca 50 minuter.
Skölj, kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka löken. Fräs chili och lök glansiga i oljan på medelvärme i en kastrull. Häll på bönor utan spad och krossade tomater. Koka ca 15 minuter tills röran tjocknat och vätskan reducerats. Salta och krydda.
Skär ett lock av potatisen och ställ den på ett fat. Fyll med bönchili, riv ost över och klicka på yoghurt. Servera med sallad och bröd.
Om du bakar potatisen i mikron skär du först ett kryss i dem. Lägg dem med litet mellanrum på ett fat eller en form lämplig för mikrovågsugn. Tillaga på full effekt (max 800W) ca 6 - 8 minuter för 2 st och 12 - 15 minuter för 4 st. Låt stå 3 - 5 minuter för att värmeutjämna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar