POTATISSALLAD MED STING
Mycket god sallad, trots enkla ingredienser. Koka potatisen två dagar före servering för bästa resultat!
8 portioner
1 kg kokt, kall potatis med skal
2 gula lökar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
2 krm curry
1 tsk salt
Dressing:
1 msk citronsaft
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk vatten
½ tsk svensk, söt senap
½ tsk örtsalt eller kryddsalt
4 msk matolja
Garnering:
hackad persilja
Skala potatisen och skär den i tärningar, ca 2 x 2 cm stora. Hacka löken, lägg den och potatisen i en skål och krydda med paprikapulver, chilipulver, curry och salt.
Rör samman alla ingredienserna till citrondressingen - citronsaft, vinäger, vatten, senap och örtsalt - och rör om tills saltet löst sig. Tillsätt olja och häll dressingen över potatisen. Rör om och låt stå 1 dag på kall plats. Smaka av och krydda ev mer.
Servera potatissalladen rumstempererad, absolut inte kall. Viktigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar