fredag 31 maj 2013

Korvgratäng

KORVGRATÄNG

"Snabbmiddagar" är aktuella i vår jäktade tid. Denna gratäng lagar man fort och lätt. Den sista stunden då gratängen gräddas färdig i ugnen hinner man ledigt med att duka och plocka fram något gott att äta till.

4 portioner

400 g rökt korv, t ex femmarker eller falukorv
4 tomater
1 pkt djupfrysta brytbönor, ca 250 g
smör eller margarin till fatet
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
½ msk senap
1/4 tsk vit- eller svartpeppar
50 g riven ost


Dra skinnet av korven. Skär korv och tomater i skivor. Lägg de tinade bönorna på ett smort, ugnssäkert fat. Lägg korv och tomater ovanpå.

Vispa samman ägg, mjölk, salt, senap och peppar. Häll det över korven, tomaterna och bönorna på fatet och strö på den rivna osten. Grädda korvgratängen i ugn vid 225° ca 25 minuter.

Servera gärna med potatismos eller en sallad, bröd och smör.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter, varav
ca 25 minuter i ugn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar