Kycklingbrösten får fin smak av marinaden. Man kan naturligtvis använda färdigköpt marinad eller grillsås i stället om så önskas.
4 portioner
4 kycklingbröst
Marinad:
4 msk olja
4 msk soya
2 msk citronsaft
1 msk farinsocker
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan eller basilika
3 kryddnejlikor
svartpeppar
Garnering:
skivad apelsin
färsk basilika eller persilja
Skölj kycklingbrösten. Torka dem väl.
Blanda samman olja, soya, citronsaft och farinsocker.
Lägg kycklingbrösten i en form och strö över vitlök, timjan eller basilika, kryddnejlikor och svartpeppar. Häll marianden över kycklingen och ställ formen i kylskåp minst 4 timmar. Vänd kycklingbrösten då och då.
Grilla kycklingen på båda sidor tills de fått vacker färg, 15 - 20 minuter eller tills köttet är genomstekt. Pensla med marinaden ett par gånger under grillningen. Lägg de grillade kycklingbrösten på ett serveringsfat och garnera.
Serveringstips:
Servera kycklingen med mango chutney, kokt ris,
grillade grönsaker och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar