CAFFÈ LATTE-GLASS
6 - 8 portioner
½ vaniljstång
3 dl mjölk
4 dl grädde
1½ dl espresso eller starkt, gott kaffe
7 äggulor
2 dl socker
(50 g mörk choklad, finhackad,
eller 2 cl cognac)
Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång med frön samt kaffe i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma kaffemjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 85° under vispning. Det får inte koka! Kyl ned kastrullen i ett iskallt vattenbad. Låt glassmassan stå i kylen i en inplastad bunke, gärna över natten.
Sila av den kalla glassmassan och tillsätt ev hackad choklad eller cognac. Kör i glassmaskin.
6 - 8 portioner
½ vaniljstång
3 dl mjölk
4 dl grädde
1½ dl espresso eller starkt, gott kaffe
7 äggulor
2 dl socker
(50 g mörk choklad, finhackad,
eller 2 cl cognac)
Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång med frön samt kaffe i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll den varma kaffemjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 85° under vispning. Det får inte koka! Kyl ned kastrullen i ett iskallt vattenbad. Låt glassmassan stå i kylen i en inplastad bunke, gärna över natten.
Sila av den kalla glassmassan och tillsätt ev hackad choklad eller cognac. Kör i glassmaskin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar