söndag 12 maj 2013

Aubergine med lökhack

AUBERGINE MED LÖKHACK

Att servera marinerade aubergineskivor som grönsak till kött är gott och trevligt. Speciellt bra passar det till grillat kött.

4 portioner

250 g aubergine
2 msk matolja
1 tsk timjan
salt

Marinad:
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 dl matolja
1 krm salt
grovmald svartpeppar


Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Värm oljan i en stekpanna och fräs skivorna på båda sidor några minuter. Krydda med timjan och salt.

Marinad: Hacka löken fint och pressa vitlöken. Blanda samman lök, vitlök, citronskal, citronsaft, persilja, gräslök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg aubergineskivorna på ett fat, häll marinaden över och låt skivorna marineras 1½ - 2 timmar. Servera till t ex kallskuret kött, grillad kyckling eller kassler.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar