AUBERGINE MED LÖKHACK
Att servera marinerade aubergineskivor som grönsak till kött är gott och trevligt. Speciellt bra passar det till grillat kött.
4 portioner
250 g aubergine
2 msk matolja
1 tsk timjan
salt
Marinad:
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 dl matolja
1 krm salt
grovmald svartpeppar
Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Värm oljan i en stekpanna och fräs skivorna på båda sidor några minuter. Krydda med timjan och salt.
Marinad: Hacka löken fint och pressa vitlöken. Blanda samman lök, vitlök, citronskal, citronsaft, persilja, gräslök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg aubergineskivorna på ett fat, häll marinaden över och låt skivorna marineras 1½ - 2 timmar. Servera till t ex kallskuret kött, grillad kyckling eller kassler.
Att servera marinerade aubergineskivor som grönsak till kött är gott och trevligt. Speciellt bra passar det till grillat kött.
4 portioner
250 g aubergine
2 msk matolja
1 tsk timjan
salt
Marinad:
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 dl matolja
1 krm salt
grovmald svartpeppar
Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Värm oljan i en stekpanna och fräs skivorna på båda sidor några minuter. Krydda med timjan och salt.
Marinad: Hacka löken fint och pressa vitlöken. Blanda samman lök, vitlök, citronskal, citronsaft, persilja, gräslök och olja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg aubergineskivorna på ett fat, häll marinaden över och låt skivorna marineras 1½ - 2 timmar. Servera till t ex kallskuret kött, grillad kyckling eller kassler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar