SUPÉSMÖRGÅS
4 personer
Varm smörgås behöver inte nödvändigt lagas i ugn. Många har ingen ugn alls, andra har en ugn som inte är så lämplig för enbart gratinering. Den här smörgåsen blir minst lika god som en gratinerad, bara brödskivan är nystekt och "pålägget" hett!
4 skivor vitt formbröd
smör eller margarin
1 litet eller ½ större rotselleri
1 - 2 burkar konserverade kantareller à 200 g
(eller färdigstuvad svamp på burk)
salt, peppar
lökpulver
1 tsk vetemjöl
2 - 3 dl gräddmjölk
1 tsk tomatpuré
Skär det ansade rotsellerit i 4 skivor och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Fräs svampen i litet matfett tills den är svagt brynt. Pudra över mjölet, blanda om och späd med gräddmjölk till en ganska tunn stuvning. Krydda och tillsätt tomatpuré. Stek brödskivorna frasiga och bryn hastigt upp selleriskivorna. Lägg upp smörgåsarna på varmt serveringsfat - 1 brödskiva + 1 selleriskiva och så en portion kantarellstuvning eller stuvade champinjoner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar