torsdag 18 april 2013

Dagens recept: Majspanna med bacon

DAGENS RECEPT 13-04-18

MAJSPANNA MED BACON

Till den här rätten går det utmärkt att använda burkmajs, en bra och ganska billig konserv. Krydda majsen litet extra och bjud knaperstekt bacon till. Gott och lättlagat.

4 portioner

1 stor burk majs (ca 340 g)
3 ägg
3 msk spad från majsen
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
litet riven muskot
4 - 8 skivor bacon


Låt majsen rinna av och ta vara på spadet. Använd en del till rätten och resten till soppa eller i gryträtter som spädning.

Fräs upp baconet i en torr, het stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Vispa upp äggen med majsspadet och krydda.

Lägg majsen i stekpannan där du fräst baconet. Häll över äggblandningen som till en omelett. Grädda majspannan på inte för kraftig värme till dess att äggblandningen stelnat och majsen är riktigt varm. Lägg baconskivorna ovanpå och servera rätten direkt ur pannan.

Gott att servera med en skål råkost eller annan sallad, gärna med frukt av något slag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar