torsdag 18 april 2013

Pasta Romanoff

PASTA ROMANOFF

Skinka och broccoli klär varandra i både smak och färg i denna pastasås som blir prickig av grovmalen svartpeppar och har extra sting av vin.

4 portioner

1 - 2 gula lökar
2 msk margarin eller smör
150 g rökt skinka i bit
300 - 400 g djupfrysta broccolibuketter
1 dl grädde
½ dl vitt vin
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl färskriven parmesanost
280 g gnocchi


Skala och skiva löken. Fräs den i matfett i en låg, vid gryta, t ex en traktörpanna.

Strimla skinkan och tillsätt skinka och broccoli i grytan. Häll över grädde och vin. Låt puttra ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar och rör i osten. Servera till nykokta gnocchi. En blandad sallad passar bra till.

Du kan också hälla den färdiga såsen över pastan. Strö över 1 - 2 dl riven ost och gratinera rätten i 250° ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar