torsdag 25 april 2013

Rabarbermarmelad med jordgubbar

RABARBERMARMELAD MED JORDGUBBAR

Ca 12 dl

1 l rabarber i mindre bitar
1 l jordgubbar
1 tsk bourbonvaniljpulver
8 dl syltsocker


Lägg rabarbern i en kastrull. Dela jordgubbarna i halvor och lägg ned dem med rabarbern. Strö över vaniljpulver och syltsocker. Värm upp under omrörning så att sockret smälter. Låt därefter marmeladen koka utan lock ca 5 minuter eller tills rabarbern blivit mjuk.

Ta kastrullen från värmen och skumma marmeladen väl. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.

Vaniljpulver är malen vaniljstång utan tillsatser och har samma färg som vaniljstången, d v s brunsvart. Hittar du inte vaniljpulver kan du byta ut det mot dubbla mängden vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar