FÄRSKA FRUKTER MED ZABAIONESÅS
Färska bär och frukter serveras elegant i glas tillsammans med zabaionesås.
4 personer
½ l färska frukter och/eller bär, t ex blåbär,
jordgubbar, hallon, ananas
Sås:
1/4 vaniljstång
2 äggulor
1 dl vitt vin
50 g socker
Garnering:
mynta
Skär frukterna i mindre bitar och fördela dem tillsammans med bär i dessertglas eller skålar.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med äggulor, vitt vin och socker. Vispa på svag värme tills äggblandningen blivit fluffig och nästan börjar koka. Det är viktigt att man vispar hela tiden. Ta från värmen och fortsätt vispa tills såsen har blivit ljummen.
Fördela zabaionesåsen i serveringsglasen ovanpå frukt och bär och garnera med mynta.
Färska bär och frukter serveras elegant i glas tillsammans med zabaionesås.
4 personer
½ l färska frukter och/eller bär, t ex blåbär,
jordgubbar, hallon, ananas
Sås:
1/4 vaniljstång
2 äggulor
1 dl vitt vin
50 g socker
Garnering:
mynta
Skär frukterna i mindre bitar och fördela dem tillsammans med bär i dessertglas eller skålar.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med äggulor, vitt vin och socker. Vispa på svag värme tills äggblandningen blivit fluffig och nästan börjar koka. Det är viktigt att man vispar hela tiden. Ta från värmen och fortsätt vispa tills såsen har blivit ljummen.
Fördela zabaionesåsen i serveringsglasen ovanpå frukt och bär och garnera med mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar