torsdag 25 april 2013

Färska frukter med zabaionesås

FÄRSKA FRUKTER MED ZABAIONESÅS

Färska bär och frukter serveras elegant i glas tillsammans med zabaionesås.

4 personer

½ l färska frukter och/eller bär, t ex blåbär,
jordgubbar, hallon, ananas

Sås:
1/4 vaniljstång
2 äggulor
1 dl vitt vin
50 g socker

Garnering:
mynta


Skär frukterna i mindre bitar och fördela dem tillsammans med bär i dessertglas eller skålar.

Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med äggulor, vitt vin och socker. Vispa på svag värme tills äggblandningen blivit fluffig och nästan börjar koka. Det är viktigt att man vispar hela tiden. Ta från värmen och fortsätt vispa tills såsen har blivit ljummen.

Fördela zabaionesåsen i serveringsglasen ovanpå frukt och bär och garnera med mynta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar