MAMSELL ELINS CHOKLADMOUSSE
En fin brytning av apelsinskal och kaffe gör den här chokladmoussen till något alldeles extra. Lättserverad är den dessutom - kan stå färdig redan dagen före.
8 portioner
150 g mörk choklad med hög kakaohalt
3 - 4 tsk pulverkaffe
½ dl pressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
2 ägg
2 dl tjock grädde
ev 1 - 2 msk konjak eller Cointreau
Smält chokladen i vattenbad. Rör ut pulverkaffet i den upphettade apelsinsaften. Tillsätt rivet apelsinskal. Blanda den smälta chokladen med kaffe-apelsinsaften. Rör sedan ned äggulor och hårt vispad grädde. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem sist i chokladblandningen.
Häll upp moussen i portionskoppar eller i en större skål och ställ den kallt några timmar eller längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar