HALLON MED CIDERKRÄM
Till högsommarens färska hallon serverar du en luftig ciderkräm. På vintern går det utmärkt att göra desserten på frysta hallon.
4 - 6 portioner
3 blad gelatin
3 äggulor
½ dl socker
2 dl cider
4 msk apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice
1 l färska hallon
1½ dl vispgrädde
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull på svag värme. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan krämen stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa den ett par gånger.
Häll likör eller juice över hallonen och låt dem marinera medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen. Garnera med några vackra hallon och servera desserten.
Till högsommarens färska hallon serverar du en luftig ciderkräm. På vintern går det utmärkt att göra desserten på frysta hallon.
4 - 6 portioner
3 blad gelatin
3 äggulor
½ dl socker
2 dl cider
4 msk apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice
1 l färska hallon
1½ dl vispgrädde
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull på svag värme. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan krämen stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa den ett par gånger.
Häll likör eller juice över hallonen och låt dem marinera medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen. Garnera med några vackra hallon och servera desserten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar