tisdag 30 april 2013

Hallon med ciderkräm

HALLON MED CIDERKRÄM

Till högsommarens färska hallon serverar du en luftig ciderkräm. På vintern går det utmärkt att göra desserten på frysta hallon.

4 - 6 portioner

3 blad gelatin
3 äggulor
½ dl socker
2 dl cider
4 msk apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice
1 l färska hallon
1½ dl vispgrädde


Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull på svag värme. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan krämen stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa den ett par gånger.

Häll likör eller juice över hallonen och låt dem marinera medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen. Garnera med några vackra hallon och servera desserten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar