VINBÄRSSKUM MED GRÄDDFILSTOPP
Ett festligt mellanmål till sommarlovsrusiga barn eller en snabblagad dessert till kalasglada vuxna - saftiga, solmogna vinbär i olika färger och högst upp en vit, kall topp av gräddfil.
4 portioner
3 bananer
2 dl svarta och röda vinbär
2 - 3 msk socker eller honung
1 dl gräddfil
Skala bananerna, dela dem i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt vinbär och socker eller honung och kör allt till ett fluffigt skum. Häll upp vinbärsskummet i vackra portionsskålar och ställ kallt i 15 - 30 minuter.
Spritsa gräddfil i mitten av vinbärsskummet och servera genast, som mellanmål eller dessert, med mandelskorpor. Ett dessertvin eller helt enkelt bordsvatten är gott att dricka till.
Ett festligt mellanmål till sommarlovsrusiga barn eller en snabblagad dessert till kalasglada vuxna - saftiga, solmogna vinbär i olika färger och högst upp en vit, kall topp av gräddfil.
4 portioner
3 bananer
2 dl svarta och röda vinbär
2 - 3 msk socker eller honung
1 dl gräddfil
Skala bananerna, dela dem i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt vinbär och socker eller honung och kör allt till ett fluffigt skum. Häll upp vinbärsskummet i vackra portionsskålar och ställ kallt i 15 - 30 minuter.
Spritsa gräddfil i mitten av vinbärsskummet och servera genast, som mellanmål eller dessert, med mandelskorpor. Ett dessertvin eller helt enkelt bordsvatten är gott att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar