onsdag 16 februari 2011

Vinbärsskum med gräddfilstopp

VINBÄRSSKUM MED GRÄDDFILSTOPP

Ett festligt mellanmål till sommarlovsrusiga barn eller en snabblagad dessert till kalasglada vuxna - saftiga, solmogna vinbär i olika färger och högst upp en vit, kall topp av gräddfil.

4 portioner

3 bananer
2 dl svarta och röda vinbär
2 - 3 msk socker eller honung
1 dl gräddfil



Skala bananerna, dela dem i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt vinbär och socker eller honung och kör allt till ett fluffigt skum. Häll upp vinbärsskummet i vackra portionsskålar och ställ kallt i 15 - 30 minuter.

Spritsa gräddfil i mitten av vinbärsskummet och servera genast, som mellanmål eller dessert, med mandelskorpor. Ett dessertvin eller helt enkelt bordsvatten är gott att dricka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar