onsdag 16 februari 2011

Mammas korvpanna

MAMMAS KORVPANNA

Vi svenskar skulle väl knappast klara vardagsmaten utan vår korv och vår kära senap därtill. Pröva denna korvpanna med lök och grädde som variation till lunchen. Ombyte förnöjer.

4 portioner

2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 msk vatten
350 g wienerkorv eller prinskorv
1 - 1 1/2 dl tjock grädde
1 msk svensk söt senap
1 tsk soya


Skala löken, dela den mitt itu och skär den i tunna skivor. Fräs matfett i en stekpanna, lägg i löken och tillsätt vatten. Lägg på lock och sjud löken 3 minuter. Ta sedan av locket, låt vätskan ånga av och löken få litet färg.

Skär korvarna i mindre bitar. Använder du prinskorv skär du ett kryss i bägge ändar. Lägg dem i pannan och stek dem helt lätt. Tillsätt grädde, senap och soya och koka korven en eller ett par minuter. Servera genast med kokt potatis eller potatismos, ärter och morötter. Öl eller mineralvatten är gott att dricka till.

Vill du ha en rätt med litet lägre fetthalt kan du byta ut den tjocka grädden mot 1 1/2 dl matlagningsgrädde och 1 msk vetemjöl. Du kan också piffa upp rätten med litet knaperstekt bacon och svamp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar