KOTLETTER MED OST
Ett annorlunda sätt att servera fläskkotletterna. Lägg dem på en bädd av gröna bönor, täck med tomat och ost och gratinera i ugnen. En bra rätt att bjuda på.
4 portioner
400 g färska eller frysta gröna bönor
salt
1 1/2 msk smör eller margarin
2 stora tomater
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl spad från bönorna
1 tsk mejram
4 tjocka skivor ost
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och spara vattnet. Smörj ett ugnsfast fat och lägg upp bönorna. Skölj och klyfta tomaterna. Sätt ugnen på 200°.
Bryn kotletterna i litet matfett i en stekpanna, ca 2 - 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna ovanpå bönorna. Vispa ur stekpannan med 1 1/2 dl grönsaksspad och häll det över kotletterna. Strö över mejram och lägg tomatklyftor och en ostskiva ovanpå varje kotlett.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått färg. Servera med t ex ugnsstekt klyftpotatis.
Bordsvatten eller öl är gott att dricka till.
För att variera smaken kan du lägga litet finstrimlad purjolök på kotletterna. Du kan också strö över finhackad lök och ev vitlök över bönorna.
Ett annorlunda sätt att servera fläskkotletterna. Lägg dem på en bädd av gröna bönor, täck med tomat och ost och gratinera i ugnen. En bra rätt att bjuda på.
4 portioner
400 g färska eller frysta gröna bönor
salt
1 1/2 msk smör eller margarin
2 stora tomater
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl spad från bönorna
1 tsk mejram
4 tjocka skivor ost
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och spara vattnet. Smörj ett ugnsfast fat och lägg upp bönorna. Skölj och klyfta tomaterna. Sätt ugnen på 200°.
Bryn kotletterna i litet matfett i en stekpanna, ca 2 - 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna ovanpå bönorna. Vispa ur stekpannan med 1 1/2 dl grönsaksspad och häll det över kotletterna. Strö över mejram och lägg tomatklyftor och en ostskiva ovanpå varje kotlett.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått färg. Servera med t ex ugnsstekt klyftpotatis.
Bordsvatten eller öl är gott att dricka till.
För att variera smaken kan du lägga litet finstrimlad purjolök på kotletterna. Du kan också strö över finhackad lök och ev vitlök över bönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar