VARM PUDDING MED SOCKRADE BÄR
Kesella kan göra underverk med gamla beprövade recept. På kort tid fixar du en nyttig och mager dessert med färska bär som passar bra efter fisk eller soppa. Eller varför inte som fikagott i stället för kakor?
4 portioner
3 ägg
4 msk socker
2 msk vetemjöl
rivet skal av 1/2 citron
250 g kesella
smör eller margarin till formen
socker
skivade jordgubbar eller hallon
Sätt ugnen på 175°.
Dela äggen och häll äggulorna i en skål och vitorna i en annan, utan att någon äggula kommer ned i äggvitan. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet citronskal och kesella. Rör allt till en jämn, fin smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i smeten med lätta tag, litet slarvigt och inte längre än nödvändigt. Då går luften ur vitorna igen.
Häll smeten i en smord, ugnssäker form och grädda till guldgul färg på nedre falsen, ca 30 minuter. Sockra bären, garnera med dem och servera sedan puddingen varm.
Gott att dricka till är te, kaffe eller ett sött portvin.
Kesella kan göra underverk med gamla beprövade recept. På kort tid fixar du en nyttig och mager dessert med färska bär som passar bra efter fisk eller soppa. Eller varför inte som fikagott i stället för kakor?
4 portioner
3 ägg
4 msk socker
2 msk vetemjöl
rivet skal av 1/2 citron
250 g kesella
smör eller margarin till formen
socker
skivade jordgubbar eller hallon
Sätt ugnen på 175°.
Dela äggen och häll äggulorna i en skål och vitorna i en annan, utan att någon äggula kommer ned i äggvitan. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, rivet citronskal och kesella. Rör allt till en jämn, fin smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i smeten med lätta tag, litet slarvigt och inte längre än nödvändigt. Då går luften ur vitorna igen.
Häll smeten i en smord, ugnssäker form och grädda till guldgul färg på nedre falsen, ca 30 minuter. Sockra bären, garnera med dem och servera sedan puddingen varm.
Gott att dricka till är te, kaffe eller ett sött portvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar