torsdag 17 februari 2011

Senapspanerad kassler

SENAPSPANERAD KASSLER

Den enkla paneringen passar utmärkt till det lättsaltade och lättrökta köttet. Senapen ger sting och rödvinssåsen ger en ännu mustigare smak.

4 portioner

600 g kassler
4 msk senap, gärna fransk
1 - 2 msk farin
4 msk ströbröd

Sås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong av tärning
1 dl rödvin
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar


Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred på senap. Blanda farin och ströbröd och strö det över kasslern. Gratinera kasslern i 250° ca 10 minuter.

Gör såsen under tiden. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Servera den till kasslern, gärna med ris eller pressad potatis och kokt broccoli. Ett friskt, skummande öl är gott att dricka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar