SENAPSPANERAD KASSLER
Den enkla paneringen passar utmärkt till det lättsaltade och lättrökta köttet. Senapen ger sting och rödvinssåsen ger en ännu mustigare smak.
4 portioner
600 g kassler
4 msk senap, gärna fransk
1 - 2 msk farin
4 msk ströbröd
Sås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong av tärning
1 dl rödvin
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred på senap. Blanda farin och ströbröd och strö det över kasslern. Gratinera kasslern i 250° ca 10 minuter.
Gör såsen under tiden. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Servera den till kasslern, gärna med ris eller pressad potatis och kokt broccoli. Ett friskt, skummande öl är gott att dricka till.
Den enkla paneringen passar utmärkt till det lättsaltade och lättrökta köttet. Senapen ger sting och rödvinssåsen ger en ännu mustigare smak.
4 portioner
600 g kassler
4 msk senap, gärna fransk
1 - 2 msk farin
4 msk ströbröd
Sås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong av tärning
1 dl rödvin
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skär kasslern i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Bred på senap. Blanda farin och ströbröd och strö det över kasslern. Gratinera kasslern i 250° ca 10 minuter.
Gör såsen under tiden. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och rödvin. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme 3 - 5 minuter. Servera den till kasslern, gärna med ris eller pressad potatis och kokt broccoli. Ett friskt, skummande öl är gott att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar