lördag 12 februari 2011

Rigmors fiskbullar

RIGMORS FISKBULLAR

Många barn har smakat på Rigmors fiskbullar då de serverats på olika dagis och fritids. En populär rätt som är lätt att laga under förutsättning att det finns en matberedare.

4 - 5 personer

500 g benfri torskfilé
1 stor gul lök
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1 msk senap
1 msk majonnäs
1 ägg


Mal fisken i en köttkvarn eller mixa i en matberedare. Skala och riv löken fint. Tillsätt samtliga ingredienser till fisken och kör till en slät smet.

Forma 12 - 16 biffar av färsen och stek dem sakta i smör eller margarin på medelgod värme ca 3 minuter på var sida. När fiskbullarna ger ett fast motstånd är de genomstekta.

Servera med kokt, pressad potatis och smält smör smaksatt med dill.

4 kommentarer:

  1. Jeanette f karlsson9 maj 2024 kl. 22:12

    Dessa recept ska jag gå efter! Hälsn. från ”Skräddarns Tös”

    SvaraRadera
  2. Jeanette f karlsson9 maj 2024 kl. 22:13

    Massa goa maträtter!!!! Yummi!!

    SvaraRadera
  3. Gott! Dom ska jag göra!!

    SvaraRadera
  4. Mmmmm så gott!!

    SvaraRadera