BLODAPELSINSORBET
Den friska blodapelsinsorbeten är en uppskattad avslutning på julmiddagen.
8 personer
5 dl blodapelsinsaft, pressad eller juice (Tropicana)
2 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 gelatinblad
Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm litet av sockerlagen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaft.
Frys blandningen i glassmaskin.
Den friska blodapelsinsorbeten är en uppskattad avslutning på julmiddagen.
8 personer
5 dl blodapelsinsaft, pressad eller juice (Tropicana)
2 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 gelatinblad
Koka socker och vatten till en simmig lag. Låt kallna. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm litet av sockerlagen. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i lagen. Tillsätt resten av sockerlagen och blodapelsinsaft.
Frys blandningen i glassmaskin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar