RABARBERPUDDING
Rabarberpaj är lika gott som välkänt, men varför inte överraska med en annorlunda tillredning? I denna pudding göms välgräddade rabarber under ett fluffigt täcke med smak av mandel.
4 portioner
500 g rabarber
1 tsk maizena
4 msk socker
Mandelsmet:
3 ägg
3 msk socker
1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 225°.
Skölj rabarbern och ansa den. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Lägg bitarna i en smord, ugnssäker form.
Blanda maizenamjöl och socker och strö blandningen över rabarberbädden. Täck formen med aluminiumfolie och grädda ca 15 minuter på mittfalsen.
Skilj äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Tillsätt socker till äggulorna och vispa tills det är poröst. Skålla, skala och hacka mandeln fint. Blanda ned den i ägg- och sockersmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned även det i blandningen. Fördela mandelsmeten över den förgräddade rabarbern. Sänk ugnsvärmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 minuter.
Servera rabarberpuddingen ljummen med lättvispad grädde till. Gott att dricka till är kaffe eller te.
Du kan byta ut mandeln mot hackade hasselnötter.
Kanel passar bra till rabarbern. Blanda 1 tsk kanel med socker och maizena och strö över rabarberbädden.
Rabarberpaj är lika gott som välkänt, men varför inte överraska med en annorlunda tillredning? I denna pudding göms välgräddade rabarber under ett fluffigt täcke med smak av mandel.
4 portioner
500 g rabarber
1 tsk maizena
4 msk socker
Mandelsmet:
3 ägg
3 msk socker
1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 225°.
Skölj rabarbern och ansa den. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Lägg bitarna i en smord, ugnssäker form.
Blanda maizenamjöl och socker och strö blandningen över rabarberbädden. Täck formen med aluminiumfolie och grädda ca 15 minuter på mittfalsen.
Skilj äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Tillsätt socker till äggulorna och vispa tills det är poröst. Skålla, skala och hacka mandeln fint. Blanda ned den i ägg- och sockersmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ned även det i blandningen. Fördela mandelsmeten över den förgräddade rabarbern. Sänk ugnsvärmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 minuter.
Servera rabarberpuddingen ljummen med lättvispad grädde till. Gott att dricka till är kaffe eller te.
Du kan byta ut mandeln mot hackade hasselnötter.
Kanel passar bra till rabarbern. Blanda 1 tsk kanel med socker och maizena och strö över rabarberbädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar