PANNKAKOR MED PASSIONSFRUKT
Luftiga och pösiga är dessa franskinspirerade pannkakor, här serverade med härlig passionsfruktssås. Grädda dem gärna på en stekpanna av teflon, så fastnar de garanterat inte.
4 portioner
8 passionsfrukter
6 msk socker
6 ägg
1 krm salt
2 msk tjock grädde
2 msk smör eller margarin
florsocker
Skär passionsfrukterna i halvor och gröp ur fruktköttet med en sked. Blanda fruktkött och kärnor med 4 msk socker i en skål och värm över vattenbad.
Skilj äggvitor och gulor och blanda äggulorna med salt, 2 msk socker och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned dem i äggsmeten.
Smält en del av matfettet i en stekpanna. Häll i smet så att det täcker stekytan och sänk värmen något. Grädda pannkakorna någon minut på varje sida. Vänd dem försiktigt. Lägg pannkakorna på tallrikar, häll över litet av passionsfruktssåsen och vik ihop pannkakorna. Häll resten av såsen runt om och sikta florsocker över.
Servera som en mättande dessert efter en lätt middag, t ex en soppa.
I stället för passionsfrukt kan pannkakorna fyllas med sylt eller rårörda, färska eller djupfrysta bär.
Gott att dricka till är ett sött dessertvin eller isvatten.
Luftiga och pösiga är dessa franskinspirerade pannkakor, här serverade med härlig passionsfruktssås. Grädda dem gärna på en stekpanna av teflon, så fastnar de garanterat inte.
4 portioner
8 passionsfrukter
6 msk socker
6 ägg
1 krm salt
2 msk tjock grädde
2 msk smör eller margarin
florsocker
Skär passionsfrukterna i halvor och gröp ur fruktköttet med en sked. Blanda fruktkött och kärnor med 4 msk socker i en skål och värm över vattenbad.
Skilj äggvitor och gulor och blanda äggulorna med salt, 2 msk socker och grädde. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ned dem i äggsmeten.
Smält en del av matfettet i en stekpanna. Häll i smet så att det täcker stekytan och sänk värmen något. Grädda pannkakorna någon minut på varje sida. Vänd dem försiktigt. Lägg pannkakorna på tallrikar, häll över litet av passionsfruktssåsen och vik ihop pannkakorna. Häll resten av såsen runt om och sikta florsocker över.
Servera som en mättande dessert efter en lätt middag, t ex en soppa.
I stället för passionsfrukt kan pannkakorna fyllas med sylt eller rårörda, färska eller djupfrysta bär.
Gott att dricka till är ett sött dessertvin eller isvatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar