JORDGUBBSSANGRÍA
En alkoholfri variant görs med enbart saft och cider. Välj gärna en variant som inte är så söt.
10 personer
1 apelsin
1 banan
1 persika
20 jordgubbar
1 flaska rosévin, t ex Turning Leaf White Zinfandel (75 cl)
6 cl konjak
1 flaska päroncider (75 cl)
1/2 dl koncentrerad jordgubbssaft
isbitar
Skölj och skär apelsinen i skivor. Skala och skiva bananen. Kärna ur och skär persikan i klyftor. Ansa och halvera jordgubbarna. Lägg frukten i en kanna. Häll på vin och konjak. Låt stå och dra ca 1 timme.
Tillsätt päroncider, saft och rikligt med is vid servering.
En alkoholfri variant görs med enbart saft och cider. Välj gärna en variant som inte är så söt.
10 personer
1 apelsin
1 banan
1 persika
20 jordgubbar
1 flaska rosévin, t ex Turning Leaf White Zinfandel (75 cl)
6 cl konjak
1 flaska päroncider (75 cl)
1/2 dl koncentrerad jordgubbssaft
isbitar
Skölj och skär apelsinen i skivor. Skala och skiva bananen. Kärna ur och skär persikan i klyftor. Ansa och halvera jordgubbarna. Lägg frukten i en kanna. Häll på vin och konjak. Låt stå och dra ca 1 timme.
Tillsätt päroncider, saft och rikligt med is vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar