torsdag 17 februari 2011

Plommonspäckad fläskfilé

PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKFILÉ

Med hjälp av katrinplommon som fått dra i litet vin kan du få en vanlig, inte så spännande fläskfilé att bli en smaksensation.

4 portioner

75 g hela katrinplommon
1 1/2 dl torrt vitt vin
600 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde


Lägg katrinplommonen i blöt i vinet 1 - 2 timmar. Koka upp dem och låt dem koka tills de är halvmjuka. Ta ur kärnorna. Spara vinet till såsen.

Bryn fläskfilén i matfettet men låt dem inte steka färdigt. Ta upp köttet och salta och peppra väl. Snitta dem med ungefär 2 cm mellanrum. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och stick ned katrinplommonen i snitten. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om köttet.

Koka upp vin och grädde och låt det koka ihop 5 - 6 minuter. Häll såsen i formen och stek allt i ugnen ca 20 minuter i 225°.

Servera med kokt potatis eller potatisgratäng och sallad. Ett mustigt rödvin är gott att dricka till.

Detta är en utmärkt bjudrätt eftersom allt går att förbereda fram till stekningen i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar