HONUNGSGLASERAD KOTLETTRAD
Förgyll köttet med en glasyr av honung! Honungen ger köttet både en läcker, litet söt smak och en mycket vacker stekyta.
4 portioner
750 g kotlettrad av fläsk
vatten, salt
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 kryddnejlikor
Glasyr:
1/2 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 krm malda kryddnejlikor
1 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 150°.
Lägg kotlettraden med den feta sidan upp i en gryta. Häll i vatten så att det täcker halva köttbiten. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Låt köttet koka upp. Skumma väl och lägg i kryddorna. Lägg på lock och låt köttet småkoka ca 30 minuter. Ta sedan upp k öttet och lägg det i en långpanna. Spara ca 3 dl av kokspadet.
Blanda samman ingredienserna till honungsglasyren och pensla över köttet. Stek på mittfalsen i ugnen ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Ös med glasyren som rinner ned i pannan under stektiden. Om skyn blir för mörk, späd med litet av kokspadet.
Ta ut köttet ur ugnen, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter innan du skär upp det.
Servera med kokt pressad potatis och broccoli. Vill du göra en sås till köttet så ta undan en del av kokspadet samt stekskyn och använd det som grund till en brun sås.
Förgyll köttet med en glasyr av honung! Honungen ger köttet både en läcker, litet söt smak och en mycket vacker stekyta.
4 portioner
750 g kotlettrad av fläsk
vatten, salt
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 kryddnejlikor
Glasyr:
1/2 dl honung
1/2 dl citronsaft
2 krm malda kryddnejlikor
1 msk kinesisk soya
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 150°.
Lägg kotlettraden med den feta sidan upp i en gryta. Häll i vatten så att det täcker halva köttbiten. Tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Låt köttet koka upp. Skumma väl och lägg i kryddorna. Lägg på lock och låt köttet småkoka ca 30 minuter. Ta sedan upp k öttet och lägg det i en långpanna. Spara ca 3 dl av kokspadet.
Blanda samman ingredienserna till honungsglasyren och pensla över köttet. Stek på mittfalsen i ugnen ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Ös med glasyren som rinner ned i pannan under stektiden. Om skyn blir för mörk, späd med litet av kokspadet.
Ta ut köttet ur ugnen, täck med folie och låt det stå ca 10 minuter innan du skär upp det.
Servera med kokt pressad potatis och broccoli. Vill du göra en sås till köttet så ta undan en del av kokspadet samt stekskyn och använd det som grund till en brun sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar