LINGONSVISS MED ÄPPLE
En vintervit gräddessert, med röda inslag av äpple och lingon, passar att servera i adventstider. Traditionsrika smaker i en härlig kombination. Snabblagat dessutom, vilket är perfekt just nu när tiden ska räcka till extra mycket.
4 - 6 personer
2 - 3 röda äpplen
1 msk smör
1 msk socker
1 tsk kanel
2 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1 dl gräddfil
12 - 15 små maränger
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stek dem mjuka i smör tillsammans med socker och dofta över kanel på slutet. Lägg äpplena i botten på portionsskålar eller glas.
Vispa grädden riktigt tjock. Blanda ned rårörda lingon och gräddfil. Varva maränger och lingongrädde ovanpå äpplena. Garnera med några tinade lingon.
En vintervit gräddessert, med röda inslag av äpple och lingon, passar att servera i adventstider. Traditionsrika smaker i en härlig kombination. Snabblagat dessutom, vilket är perfekt just nu när tiden ska räcka till extra mycket.
4 - 6 personer
2 - 3 röda äpplen
1 msk smör
1 msk socker
1 tsk kanel
2 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon
1 dl gräddfil
12 - 15 små maränger
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stek dem mjuka i smör tillsammans med socker och dofta över kanel på slutet. Lägg äpplena i botten på portionsskålar eller glas.
Vispa grädden riktigt tjock. Blanda ned rårörda lingon och gräddfil. Varva maränger och lingongrädde ovanpå äpplena. Garnera med några tinade lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar