fredag 11 februari 2011

Välkryddad korvgryta

VÄLKRYDDAD KORVGRYTA

Den här välkryddade korvgrytan passar att bjuda på till såväl vardag som fest. Trots de många ingredienserna är den dessutom lättlagad.

4 personer

500 g falukorv
2 stora morötter
1 purjolök
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl crème fraîche
1 tsk salt
2 msk riven pepparrot
2 msk fransk ljus senap
4 droppar tabasco


Dra skinnet av korven och skär den i stavar. Ansa och skiva morötterna, snitta och skölj purjon samt skiva den. Varva korv, morötter och purjo i en gryta. Häll över tomatkrosset. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningen. Koka upp.

Blanda crème fraîche med salt, pepparrot, senap och tabasco. Rör ned det i grytan. Sjud under lock 20 - 25 minuter. Smaka av.

Servera med kokt potatis eller kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar