KNICKERBOCKER GLORY
En härligt maffig, färgsprakande efterrätt med mycket glass och frukt, varvat i höga glas. Namnet har den fått efter en holländsk kolonisatör från New Amsterdam, numera New York.
4 portioner
1 pkt frysta hallon
2 msk florsocker
1/2 - 1 msk vatten
1 burk fruktcocktail
1 1/2 dl tjock grädde
2 msk nötter
4 skopor vaniljglass
4 skopor jordgubbsglass
4 skopor ananasglass
4 röda cocktailbär
Kör hallonen i matberedare tills det blir en puré. Tillsätt florsocker och vatten, så att purén blir lagom tjock. Häll frukten i en sil och låt den rinna av. Vispa grädden och hacka nötterna ganska fint.
Lägg en skopa vaniljglass i varje glas. Fortsätt med en sked frukt, några skedar hallonsås och en skopa jordgubbsglass. Lägg på mer frukt och hallonsås och en skopa ananasglass. Avsluta med resten av frukten och hallonsåsen. Lägg en klick vispad grädde på toppen av glassen och frukten. Strö över hackade nötter och sätt dit ett rött cocktailbär. Servera genast.
Kaffe och/eller ett glas fruktlikör är gott att dricka till.
En härligt maffig, färgsprakande efterrätt med mycket glass och frukt, varvat i höga glas. Namnet har den fått efter en holländsk kolonisatör från New Amsterdam, numera New York.
4 portioner
1 pkt frysta hallon
2 msk florsocker
1/2 - 1 msk vatten
1 burk fruktcocktail
1 1/2 dl tjock grädde
2 msk nötter
4 skopor vaniljglass
4 skopor jordgubbsglass
4 skopor ananasglass
4 röda cocktailbär
Kör hallonen i matberedare tills det blir en puré. Tillsätt florsocker och vatten, så att purén blir lagom tjock. Häll frukten i en sil och låt den rinna av. Vispa grädden och hacka nötterna ganska fint.
Lägg en skopa vaniljglass i varje glas. Fortsätt med en sked frukt, några skedar hallonsås och en skopa jordgubbsglass. Lägg på mer frukt och hallonsås och en skopa ananasglass. Avsluta med resten av frukten och hallonsåsen. Lägg en klick vispad grädde på toppen av glassen och frukten. Strö över hackade nötter och sätt dit ett rött cocktailbär. Servera genast.
Kaffe och/eller ett glas fruktlikör är gott att dricka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar