tisdag 15 februari 2011

Cassataglass

CASSATAGLASS

En variant på en berömd italiensk glassefterrätt. Kanderad frukt i rött, grönt och gult ger både god smak och färg åt vaniljglassen.

4 portioner

1 dl socker
1/2 dl vatten
2 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
3 dl vispgrädde
1/2 dl Marsalavin eller vitt portvin
1 dl korinter
3 msk syltade apelsinskal
10 gröna cocktailbär i Maraschino


Koka upp socker och vatten och låt sockerlagen kallna. Blanda samman sockerlag, mjölk, vaniljsocker, salt och vispgrädde.

Blanda vin och korinter i en skål och låt stå 5 minuter. Häll det sedan i gräddblandningen. Tillsätt de finhackade apelsinskalen. Skär cocktailbären i mindre bitar och blanda ned dem i glassmeten. Häll blandningen i en glassmaskin och låt den gå ca 30 minuter.

Häll glassen i en form och låt den stå i frysen minst 1 timme.

Servera gärna med chokladfyllda rån. Gott att dricka till är espresso och portvin på italienskt vis.

Om du blandar litet grädde i mjölken får glassen fylligare smak. Skållad och skalad sötmandel är också gott till cassataglassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar