tisdag 15 februari 2011

Coupe Jacqueline

COUPE JACQUELINE

Det här receptet kommer från Mario Simmels berömda spionthriller "Inte bara kaviar", där mat beskrivs så det vattnas i munnen. I denna coupe varvas glass, frukt, likör och grädde i en härlig symfoni.

6 portioner

200 g vindruvor
2 apelsiner
1 äpple
1 päron
2 bananer
1/2 dl socker
1 dl vatten
2 msk maraschinolikör eller spad
från maraschinokörsbär
2 dl tjock grädde
1/2 l vaniljglass
1/2 l jordgubbsglass

Garnering:
6 maraschinokörsbär


Dela vindruvorna och kärna ur dem. Skala de övriga frukterna, ta bort kärnor och skär allt i småbitar. Koka upp socker och vatten. Låt lagen kallna och smaksätt med maraschino. Häll lagen över frukten och ställ den kallt i 30 minuter eller mer.

Vispa grädden till skum. Skeda upp vaniljglassen i coupeglas, täck med den vispade grädden och lägg fruktsalladen ovanpå. Lägg upp jordgubbsglassen på fruktsalladen och lägg en klick vispgrädde överst. Garnera med maraschinokörsbär och servera genast. Kaffe eller dessertvin är gott att dricka till.

Frukten kan du variera med t ex kiwi, ananas eller persikor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar