tisdag 15 februari 2011

Cappuccinoglass

CAPPUCCINOGLASS

Cappuccino för tankarna till små italienska trattorior med pysande kaffemaskiner. Men i stället för ångvispad mjölk kan du prova glass och grädde överst i kaffekoppen och njuta cappuccinon kall.

4 portioner

4 dl riktigt starkt nybryggt kaffe
1 1/2 dl tjock grädde
ev 1 msk florsocker
1/2 pkt gräddvaniljglass
1 tsk kakao
1 msk hackad pistagemandel eller flagad sötmandel


Häll upp det nybryggda kaffet i 4 koppar eller glas och låt det svalna. Kyl ev kaffet. Blanda grädde och florsocker och vispa grädden tjock. Dela glassen i 4 bitar och lägg en bit i varje glas eller kopp. Lägg en klick vispgrädde över varje portion eller spritsa grädden i en topp på varje portion.

Strö över kakaon, hackad pistagemandel eller sötmandel och servera, gärna med havreflarn eller knäckflarn med choklad. Andra sorters småkakor går också bra. Gott att dricka till är ett glas kakaolikör eller bara isvatten för den som blir törstig.

Ta ut vaniljglassen ur frysen ca 20 minuter före servering och rör den halvmjuk innan den läggs i kaffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar