ANANASFRAPPÉ
Ananasfrappé är en frisk, luftig och lätt dessert att servera efter en mäktig middag. Serverad i höga glas med en klick grädde och små läckra mandelkakor blir den extra festlig.
4 portioner
6 blad gelatin
1 burk krossad ananas, ca 375 g
1/2 dl apelsinjuice
1 äggvita
Garnering:
1/2 - 1 dl tjock grädde
4 kvistar citronmeliss
Lägg gelatinbladen ett och ett i kallt vatten så att de inte fastnar i varandra. Häll ananasen med sitt spad och apelsinjuice i en skål. Krama ur det mesta vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en liten skål i mikron eller över svag värme i en kastrull på spisen. Häll gelatinet över ananasen i en fin stråle och vispa kraftigt hela tiden.
Vispa upp äggvitan till kraftigt skum och vänd ned den i ananasen. Fördela allt i fyra vackra portionsglas. Täck med plastfolie och låt dem stå i kyl minst 4 timmar för att stelna. Vispa grädden och garnera varje portionsglas med grädde och citronmeliss.
Servera frappén med böjda mandelflarn eller med små mandelkakor. Gott att dricka till är portvin eller madeira.
I stället för färdig apelsinjuice kan du själv pressa en apelsin och ta med även fruktköttet i frappén.
Ananasfrappé är en frisk, luftig och lätt dessert att servera efter en mäktig middag. Serverad i höga glas med en klick grädde och små läckra mandelkakor blir den extra festlig.
4 portioner
6 blad gelatin
1 burk krossad ananas, ca 375 g
1/2 dl apelsinjuice
1 äggvita
Garnering:
1/2 - 1 dl tjock grädde
4 kvistar citronmeliss
Lägg gelatinbladen ett och ett i kallt vatten så att de inte fastnar i varandra. Häll ananasen med sitt spad och apelsinjuice i en skål. Krama ur det mesta vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en liten skål i mikron eller över svag värme i en kastrull på spisen. Häll gelatinet över ananasen i en fin stråle och vispa kraftigt hela tiden.
Vispa upp äggvitan till kraftigt skum och vänd ned den i ananasen. Fördela allt i fyra vackra portionsglas. Täck med plastfolie och låt dem stå i kyl minst 4 timmar för att stelna. Vispa grädden och garnera varje portionsglas med grädde och citronmeliss.
Servera frappén med böjda mandelflarn eller med små mandelkakor. Gott att dricka till är portvin eller madeira.
I stället för färdig apelsinjuice kan du själv pressa en apelsin och ta med även fruktköttet i frappén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar