måndag 14 februari 2011

Bananglass med jordgubbssås

BANANGLASS MED JORDGUBBSSÅS

Bananer är en utmärkt råvara. Mosa dem och blanda med yoghurt och det blir nästan som glass. Tillsammans med den syrliga jordgubbssåsen blir det en maffig dessert och dessutom en nyttig sådan.

4 portioner

4 - 5 bananer
10 msk yoghurt naturell
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
250 g frysta jordgubbar


Skala bananerna och lägg in dem i frysen. Låt dem ligga i frysen ca 2 timmar. Dela bananerna i bitar och kör dem i matberedare tillsammans med yoghurt, vaniljsocker och kanel. Ställ in blandningen i frysen medan du gör jordgubbssåsen.

Kör jordgubbarna i matberedaren till en grynig massa. Häll massan i en kastrull och låt den bli varm. Häll upp jordgubbssåsen på tallrikar eller i skålar. Ta fram bananblandningen och lägg upp den skedvis över jordgubbssåsen. Servera genast, gärna med rån eller hembakade havreflarn.

Gott att dricka till är kaffe och/eller ett glas fruktlikör.

Spara gärna några hela jordgubbar till garnering. Du kan också garnera med hackade nötter eller några skivor kiwi. Ge gärna rätten små gröna stänk i form av citronmelisskvistar. Det är lika vackert som gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar