måndag 14 februari 2011

Apelsinparfait

APELSINPARFAIT

Med apelsinjuice, äggulor och vispgrädde gör du en utsökt hemlagad parfait. Den smakar nästan som glass, men ändå inte. Den smakar mer.

4 portioner

4 äggulor
3/4 dl florsocker
1 dl koncentrerad, tinad apelsinjuice
2 dl vispgrädde


Vispa äggulor och socker till en vit och pösig smet. Blanda ned den koncentrerade apelsinjuicen i smeten. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ned den i apelsinsmeten. Häll blandningen i en skål eller i en glassmaskin och frys den ca 4 timmar.

Låt parfaiten stå 30 minuter i rumstemperaturer före serveringen. Om du doppar bottnen på skålen i varmt vatten släpper parfaiten lättare.

Servera fruktsallad eller färsk skivad frukt och mandelflarn. Gott att dricka till är portvin eller annat dessertvin.

Om du vill göra rätten extra festlig fryser du in parfaiten i urgröpta apelsinskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar