Pasta är något jag aldrig tröttnar på. Det är ALDRIG fel med pasta och det finns ju så otroligt många sätt att variera den på, även om jag är rätt dålig på att ha annat än köttfärssås till eftersom jag tycker det är så f-b-t gott!!!
Här är en rätt jag vill testa som jag hämtat ur boken "Don Tommasos favoritmål" av Thomas Nordahl. Det finns mycket gott i den boken vill jag lova ...
PENNE CAMPANIA
I den södra regionen Kampanien, som i Italien kallas Campania, älskar man auberginer. I alla former. Men kanske särskilt vitlöksfrästa sådana som i denna rätt. Mycket enkelt att laga. Därefter kan man fortsätta med sina syditalienska vanor och ta sig en lång siesta.
4 personer
Penne för 4 personer
2 medelstora auberginer
salt
olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
5 msk hackad bladpersilja
2 små söndersmulade torkade chili
2 burkar hela tomater
salt, nymalen svartpeppar
1 tsk socker
färskriven parmesanost till servering
Skiva auberginerna tunt. Salta och låt ligga på hushållspapper ca 15 minuter. Hetta upp olivoljan och fräs vitlök, persilja och chili. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
Torka av aubergineskivorna och stek dem hastigt i olivolja. Blanda dem i såsen. Koka pastan och servera med den goda såsen. Bjud riven parmesanost till.
Här är en rätt jag vill testa som jag hämtat ur boken "Don Tommasos favoritmål" av Thomas Nordahl. Det finns mycket gott i den boken vill jag lova ...
PENNE CAMPANIA
I den södra regionen Kampanien, som i Italien kallas Campania, älskar man auberginer. I alla former. Men kanske särskilt vitlöksfrästa sådana som i denna rätt. Mycket enkelt att laga. Därefter kan man fortsätta med sina syditalienska vanor och ta sig en lång siesta.
4 personer
Penne för 4 personer
2 medelstora auberginer
salt
olivolja
3 hackade vitlöksklyftor
5 msk hackad bladpersilja
2 små söndersmulade torkade chili
2 burkar hela tomater
salt, nymalen svartpeppar
1 tsk socker
färskriven parmesanost till servering
Skiva auberginerna tunt. Salta och låt ligga på hushållspapper ca 15 minuter. Hetta upp olivoljan och fräs vitlök, persilja och chili. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
Torka av aubergineskivorna och stek dem hastigt i olivolja. Blanda dem i såsen. Koka pastan och servera med den goda såsen. Bjud riven parmesanost till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar