POTATISSALLAD MED PEPPAROT OCH LIME
En lite spännande potatissallad med ljuvlig färskpotatis som bas och pepparrot, lime, basilika och dill som ger fräsch och pigg smak.
4 portioner
1 kg färskpotatis
½ kruka färsk basilika
3/4 dl finhackad dill
2 dl lätt crème fraîche
finrivet skal av 1 lime
1 tsk limesaft
2 msk pepparrot på tub
1 tsk honung
salt, peppar
1 dl majonnäs
1 äpple med fast fruktkött
Garnering:
1 liten påse salladsblad
finrivet limeskal
finhackad dill
riven pepparrot
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 25 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.
Hacka basilikabladen grovt. Mixa basilika, dill, lätt crème fraîche, limeskal, pressad lime, pepparrot, honung, salt och peppar i en matberedare tills du får en slät sås. Häll upp såsen i en ganska stor skål och rör ner majonnäs.
Dela potatisen i mindre bitar. Rör ner äpplet och potatisen i såsen.
Lägg salladsbladen på ett eller två uppläggningsfat och fördela potatissalladen ovanpå. Garnera med limeskal, dill och pepparrot. Låt stå kallt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar