söndag 4 augusti 2024

Potatissallad med pepparrot och lime

POTATISSALLAD MED PEPPAROT OCH LIME

En lite spännande potatissallad med ljuvlig färskpotatis som bas och pepparrot, lime, basilika och dill som ger fräsch och pigg smak.

4 portioner

1 kg färskpotatis
½ kruka färsk basilika
3/4 dl finhackad dill
2 dl lätt crème fraîche
finrivet skal av 1 lime
1 tsk limesaft
2 msk pepparrot på tub
1 tsk honung
salt, peppar
1 dl majonnäs
1 äpple med fast fruktkött

Garnering:
1 liten påse salladsblad
finrivet limeskal
finhackad dill
riven pepparrot


Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 25 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen kallna.

Hacka basilikabladen grovt. Mixa basilika, dill, lätt crème fraîche, limeskal, pressad lime, pepparrot, honung, salt och peppar i en matberedare tills du får en slät sås. Häll upp såsen i en ganska stor skål och rör ner majonnäs.

Dela potatisen i mindre bitar. Rör ner äpplet och potatisen i såsen. 

Lägg salladsbladen på ett eller två uppläggningsfat och fördela potatissalladen ovanpå. Garnera med limeskal, dill och pepparrot. Låt stå kallt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar