ALLT-I-ETT-PANNA MED FÄRS, SVAMP OCH GRÄDDE
Ibland är det skönt att sätta fram en allt-i-ett-panna på bordet som innehåller hela middagen. Servera bara härliga tomater till.
4 portioner
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 msk solrosolja
salt, peppar
1 fp krossade tomater, 500 g
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
3 dl vatten
300 g pasta med 10 minuters koktid
2 msk färsk oregano
Tillbehör:
tomater
Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen smulig i en stor stekpanna med olja. Tillsätt lök, vitlök och svamp och låt det fräsa 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, grädde, fond och vatten och låt det koka upp. Lägg i pastan och låt koka sin tid under lock. Rör om då och då så att inte pastan fastnar i botten.
Blanda i oregano och servera med tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar