fredag 9 augusti 2024

Äggpanna med kycklingfärssås och riven ost

ÄGGPANNA MED KYCKLINGFÄRSSÅS
OCH RIVEN OST

Matig och smakrik panna där du även kan använda överbliven köttfärssås.

2 portioner

½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta
250 g kycklingfärs
1 msk olja till stekning
2 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2 dl krossade tomater med
färsk basilika
salt, svartpeppar
2 ägg
75 g riven vällagrad ost, 31%

Garnering:
½ kruka färsk basilika


Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka lök och vitlök, fräs i en stekpanna tillsammans med kycklingfärs i litet olja. Bryn tills färsen är finfördelad och genomstekt. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och fräs på en stund innan krossade tomater tillsätts. Krydda med salt och peppar efter smak och låt sjuda på medelvärme ca 10 minuter.

Häll färsen i en liten ugnsfast form och gör två små hål i färsen. Knäck i äggen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen 18 - 20 minuter tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg. Garnera med färsk basilika och servera som den är eller med en bit bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar